fbpx

KEto? Wat is dat?

Keto is een manier van eten. Het is een voedingspatroon waarbij je koolhydraten in sterke mate beperkt en waarbij ‘gezonde’ vetten de belangrijkste brandstoffen worden, je primaire energiebron. Het keto principe richt zich op voedsel van goede kwaliteit en een optimale gezonde samenstelling van ingrediënten. 

Deze manier van eten is sinds 1920 min of meer gangbaar en verwijst naar het ‘oer dieet.’ Het lichaam wordt voorzien van onbewerkt en gezond voedsel. Dit voedsel ondersteunt zoveel mogelijk lichaamseigen stoffen. Die methode staat bij ons centraal.

Hoe werkt het dan? Door minder koolhydraten te eten ontstaat een laag glucosegehalte dat dwingt het in je lichaam opgeslagen vet aan te spreken om aan energie te komen. Het doel is jouw systeem in een toestand van ‘ketose’ te brengen. Deze toestand produceert ketonen in je bloed  waardoor je allerlei gezondheidsvoordelen gaat ervaren.

Deze transitie in energiegebruik, vraagt inspanning van je hele systeem omdat dit van nature tegen verandering gaat vechten. Ons systeem is gewend aan snelle en gemakkelijke brandstoffenbronnen en geeft daarom de voorkeur aan koolhydraten. Gaan we deze koolhydraten opeens sterk beperken, ja, dan gaat ons lichaam daartegen in verzet en nog meer hunkeren naar snelle brandstof. En dat is voor ons best moeilijk te verdragen. Dat is de reden dat veel mensen falen op weg naar een andere manier van eten. Best ingewikkeld dus.

Het veranderen vergt serieuze wilskracht en doorzettingsvermogen. Je snapt zelf ook wel dat een wonderpil voor optimale gezondheid niet bestaat. Veranderen doet altijd pijn. Het is vast ook niet zo dat je niet wilt. Eerder hoe je dat zo simpel en pijnloos mogelijk kan doen. En het liefst zonder al te veel gedoe.

En gelukkig helpen wij je daarbij.

Kom naar ons EVENT daar leggen we meer uit en laten we jou ontdekken wat dit betekent. Vet lekkere hapjes proeven, Vette inspiratie verhalen horen, Vet veel informatie.